(Du er ikke pålogget) 
 

Skole- arbeidsliv

FORMÅLET MED TILSKUDDSORDNINGEN

Målet med ordningen er å bidra til å utdanne arbeidstakere som har en fremtidsrettet kompetanse tilpasset arbeidslivets behov. Noen av virkemidlene for å nå dette målet vil være å styrke kompetansen innen fagopplæringen, internasjonalisering, innovasjon og entreprenørskap. Ordningens formål er forankret i målsetningene innenfor Regional plan for verdiskaping og næringsutvikling 2015-2020 og Regional plan for kunnskapssamfunnet 2016-2020; «Mer relevant kompetanse for fremtidens arbeidsliv» og «Styrke koplingen mellom samfunnets kompetansebehov og elevenes valg».

BAKGRUNN

Fylkestinget bevilget første gang midler til samarbeid skole-arbeidsliv i 2017. Fylkesutvalget fordelte 3 millioner på 8 prosjekter. I 2018 ble det fordelt 6 millioner på 19 prosjekter. For 2019 er det satt av 5 millioner til søkbare samarbeidsprosjekter mellom skole og arbeidsliv.

MÅLGRUPPER

Bedrifter, kommuner, opplæringskontor, fagskoler, karrieresenteret, Ung Invest AiB, Ungt Entreprenørskap, NAV og videregående skoler er eksempler på virksomheter som sammen kan søke støtte til prosjekter som faller innenfor rammen av disse retningslinjene.

Buskerud fylkeskommune kan selv ta initiativ til gjennomføring av prosjekter som faller innenfor virkeområdet for ordningen.

Vi anbefaler at søkere som sender inn flere søknader gjør en prioritering av søknadene. Dette øker sannsynligheten for at de viktigste prosjektene blir tildelt midler.

HVILKE KATEGORIER AV PROSJEKTER ORDNINGEN OMFATTER

Prosjektsøknadene må rette seg til følgende tildelingskategorier:

  1. Samarbeid om praksisnære fremtidsrettede opplæringsarenaer

Dette kan være tilrettelegging, veiledning og kompetanseheving i en felles opplæringsarena.

  1. Samarbeid om tiltak som øker relevansen i opplæringen

Dette kan være tilpasning av opplæringsløp, etablering av læreplasser, praksisplasser, yrkesfaglig fordypningsplasser, hospiteringsordninger og lignende tiltak som understøtter sammenhengen mellom læreplaner og praksisfeltet.

  1. Målrettede kompetanseutviklings- og karriereveiledningstiltak for faglærere, rådgivere, koordinatorer, instruktører

Dette kan være utviklingsprosjekt (utprøving og etablering av metoder) for opplæringskontor og lærebedrifter i samarbeid mellom skole og arbeidsliv, utprøving av metoder og etablering av system for karriereveiledning, entreprenørskap og innovasjon m.v.

  1. Øvrige prosjekter som støtter opp under formålet

Dette kan være prosjekter som tjener formålet i ordningen og som løfter frem viktige effekter av samarbeid mellom skole/arbeidsliv (prosjekter som ikke direkte sorterer under kategori 1-3, men likevel er relevante for ordningen).

HVA SØKNADENE MÅ BESKRIVE FOR Å BLI VURDERT

  1. Søknaden må beskrive hvordan samarbeidet er organisert og hvordan prosjektet skal gjennomføres. Det er en forutsetning at søknaden er underskrevet av partene.
  2. Søknaden må henvise til hvilken av kategoriene (1-4) prosjektet retter seg mot, målgruppe, målsetninger og hvilke tiltak som skal bidra til måloppnåelse.
  3. Søknaden skal angi hvilke gevinster for opplæringen/læringsutbytte samarbeidet vil gi partene.
  4. Søknaden skal beskrive prosjektets kostnader og finansiering (sammenhengen mellom total kostnad og 50 % egenfinansiering).
  5. Etter endt prosjektperiode skal det leveres en rapport som beskriver grad av måloppnåelse, sammendrag av prosjektets viktigste resultater for de involverte partene, samt en oversikt som viser hvordan midlene er disponert.

TILSKUDDETS STØRRELSE

Partenes egenfinansiering må utgjøre 50% av den totale kostnadsrammen. Søkes det for eksempel om 50.000,- så må egne midler utgjøre 50.000,- og den totale kostnadsrammen er da 100.000,- Hvilke typer kostnader prosjektet innehar må komme klart frem i søknaden.

SAKSBEHANDLING

Søknaden sendes via regionalforvaltning.no. Fylkesutvalgets møte 10.4.2019 tildeler midler i ordningen.

VILKÅR FOR TILSKUDD

1. Tiltaket må gjennomføres i samsvar med de planer som er lagt fram.

2. Søkere som blir innvilget og tildelt midler kan fordele midlene over flere år, men søknadene er kun innvilget for søknadsåret 2019.

3. Det skal føres eget regnskap for tiltaket. Regnskapet skal settes opp slik at det kan sammenlignes med kostnadsoverslaget som ligger til grunn for tilskuddet.

4. Dersom tiltaket ikke blir utført i forutsatt omfang eller til oppgitt kostnad, vil tilskuddet bli tilsvarende redusert.

5. Fylkeskommunen har til enhver tid adgang til å kontrollere at tilskuddet nyttes etter forutsetningene.

6. Tilsagnet må benyttes innenfor en nærmere angitt frist som oppgis i tilsagnsbrevet. Fylkeskommunen kan i spesielle tilfeller – og etter konkret søknad – forlenge fristen for utbetaling av tilsagnet med inntil 1 år.

7. Ved omtale av prosjektet skal det opplyses at Buskerud fylkeskommune har støttet prosjektet.

8. Ordningen omfatter ikke prosjekter som markedsføringstiltak, investeringer, ordinær drift og tiltak som eksisterer ved søkertidspunktet. Unntak er prosjekter som har fått tildelt midler tidligere og som har lengre varighet enn ett år.

UTBETALING AV TILSKUDD

Utbetalingen følger de rutiner som ligger til saksbehandlingen for ordningen. Tilsagnsbrev tilsendes de søkere som får innvilget sin søknad. Utbetaling blir utløst når søker har sendt en utbetalingsanmodning via postmottak@bfk.no, eller pr post til Postboks 3563, 3007 Drammen.

IKRAFTTREDELSE OG ENDRINGER

Retningslinjene trer i kraft 7. januar 2019. Fylkeskommunen kan endre eller supplere retningslinjene uten nærmere varsel.

Vilkårene fremgår av utlysningen av tilskuddsmidlene i Regionalforvaltning.no

Vilkårene vil følge med tildelingsbrevet.


 

 

Støtteordninger


Flere utvalg på støtteordninger
De siste ordningene innen